Gewoon slechthorend

luisteren, horen, verstaan, slechthorendGewoon slechthorend? Het ruisen van de wind in de bomen, fluitende vogels. De vertrouwde stemmen van dierbaren. Het lachen van vrienden. Het eerste gebrabbel van een baby. Het grappige accent van een collega. Het zacht fluisteren van een favoriete acteur in een film. De muziek die ons ontspant, inspireert of opvrolijkt.

Al deze geluiden maken ons leven mooier en rijker.

Slechthorend zijn, wordt vaak geassocieerd met ouderdom. Toch is dit helaas lang niet altijd het geval. Gehoorverlies neem toe naar mate men ouder wordt, maar ook onze drukke, lawaaiige omgeving is een belangrijke oorzaak van slechthorendheid. Het hoorzintuig is en blijft onze eerste “verbinding met de wereld”. Het goed kunnen horen en verstaan betekent levensvreugde, is van invloed op onze stemming, geeft ons zekerheid en stelt ons in staat in een sociale omgeving te functioneren.

 

Gehoorverlies of slechthorend zijn is niet ongewoon, want wereldwijd hebben meer dan 500 miljoen mensen last van gehoorverlies. Misschien bent u wel één van hen. Hoort u slechter en wilt u weer kunnen horen en verstaan als voorheen? Kom op bezoek en laat het gehoor vrijblijvend onderzoeken.

gehoorpunt maakt een punt van uw gehoor.